Blogg innlegg

Hvorfor Nordic Light Krill & Fish Oil er bra for helsen din

Hvorfor Nordic Light Krill & Fish Oil er bra for helsen din?

Det er mange grunner til at innholdet i de små, røde kapslene har en positiv effekt på kroppen din.

Den unike kombinasjonen i kapslene inneholder blant annet en av de kraftigste antioksidantene vi kjenner til- Astaxanthin, Omega-3,6 og 9, og vitamin-D. Krilloljen er laget fra den reneste krillen på markedet, og har vist at den kan:

 • Øke energien i kroppen
 • Forebygge depresjon
 • Bidra til forbedret livskvalitet
 • Forebygger hjerte- og karsykdommer
 • Forbedre hukommelse og konsentrasjon
 • Motvirker stive og ømme ledd
 • Være godt for kolesterolet
Innhold og fordeler

Blandingen i kapslene er laget av 70% høykonsentrert Omega-3 -hentet fra fiskekjøttet fra fet fisk, og 30 % krillolje.

Denne blandingen av fiskeolje og krillolje gjør produktet unikt ved at opptaket av Omega-3 i kroppen blir mye mer effektivt- «normal» fiskeolje gjør at kroppen tar opp 45% av Omega-3.

mens sammensetningen til Nordic Light Krill & Fish oil gjør at opptaket av Omega-3 økes til mellom 92-94%. Dette skjer når fosfolipidene til krilloljen blandes med fiskeoljen, og gjør innholdet i produktet lett oppløselig i vann (kroppen).

Krilloljen øker det såkalte DHA-nivået i blodet– noe som gir en positiv effekt mot depresjon. DHA-fettsyrer er byggesteinene i lykkehormonet Serotonin. Studier viser at personer med depresjoner har lavere nivåer av DHA i blodet.

Et studie har vist at krilloljen økte energien til 51% av forsøkspersonene, i tillegg til at de fikk:

 • forbedret hukommelse
 • bedre konsentrasjonsevne
 • økt bevissthet og utholdenhet

Deltakerne i studiet brukte kosttilskuddet i mer enn tre måneder.

Krillen som brukes i kapslene fra Nordic Light Krill & Fish oil er fanget i det rene og kalde farvannet utenfor Antarktis, som er rik på antioksidanter og omega-3,6 og 9. Krillen lever langt nede i havet- hvor det er lite miljøgifter.

Astaxanthin

Astaxanthin er en super-oksidant og kalles det fordi det er 10-100 ganger kraftigere enn andre antioksidanter som f. eks betakaroten.

Det er Astaxanthin som gir kapslene den nydelige røde fargen og samtidig trenger inn i alle hudlagene på kroppen og fungerer som en slags indre solkrem.

I tillegg til å være et kraftverk av antioksidanter er Astaxanthin et av de mest etterspurte antioksidant-tilskuddene for tiden fordi det har fult av betennelsesdempende- og utmattelsesdempende egenskaper- uten bivirkninger.

Konsentrasjonen av Astaxanthin i krill er 120 mg/kg. Til sammenligning har laksefisk rundt 5 mg/kg Antaxanthin.

Fordeler med antioksidanten Astaxanthin:

 • Betennelsesdempende
 • Reduserer melkesyreoppbygging i muskler som reduserer smerter etter trening
 • Bidrar til å bygge opp igjen musklene etter anstrengelse- som igjen gir økt motstand mot tretthet under intens trening
 • Beskytter huden mot skader forårsaket av solbrenthet og UV- stråler, reduserer rynker og øker hydrering av huden.

 

Omega-3,6 og 9

De fleste har hørt om Omega-3, men hva er egentlig Omega-6 og 9 godt for?

Både Omega-3 og Omega-6 senker det skadelige kolesterolet LDL, samtidig som det senker det farlige fettet i blodårene våre. Dermed er disse to avgjørende i forebygging av hjerte- og kar sykdommer.

Ifølge Helsedirektoratet bør personer som ikke spiser fet fisk, eller som spiser lite fet fisk, ta et daglig tilskudd av Omega-3.

 

Omega-9

Omega-9 produserer kroppen selv i kroppen, men i forhold til Omega- 3 og Omega-6 produserer vi nok mengder Omega-9 på egenhånd, og det er ikke regnet som nødvendig å innta noe ekstra Omega-9.

Imidlertid kan omega-9 være med på å redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer ved å senke det skadelige nivået av LDL-kolesterol i kroppen.

, ,
Call Now Button